Verbouw

Verbouwen is maatwerk en vraagt om scherpe prijsonderhandelingen met aannemers. De Vree Architecten neemt de touwtjes in handen en staat u met raad en daad bij. Wanneer u uw woning wilt uitbreiden of aanpassen – bijvoorbeeld om meer comfort te realiseren – dan doet u er goed aan om een expert in de arm te nemen. Samen met die expert beantwoordt u in aanloop naar de verbouwing een aantal cruciale vragen. Vragen, die van invloed zijn op het verdere verloop van het verbouwingstraject en het eindresultaat.

Belangrijke verbouwingsvragen

  • Heeft u precies op een rijtje wat uw behoefte is en past dit binnen het beschikbare budget?
  • Is er voor uw plannen een omgevingsvergunning nodig of kunt u vergunningsvrij bouwen?
  • Hoe verwezenlijkt u uw plannen op zo’n manier dat het ook esthetisch goed bij uw bestaande woning en de omgeving past?
  • Hoe vindt u de juiste aannemer, hoe kunt het beste onderhandelen en welk btw-tarief is tijdens de verbouwing van kracht?
  • Hoe waarborgt u dat u daadwerkelijk datgene krijgt, wat u met de aannemer heeft afgesproken?
  • Heeft u de tijd, energie en mogelijkheden om het verbouwingstraject te begeleiden?
  • Kunt u tijdens de verbouwing in uw woning verblijven of heeft u een alternatieve ruimte nodig?

Werkwijze De Vree Architecten

Op basis van jarenlange ervaring en met een doortastende werkwijze, helpt De Vree Architecten u bij het in goede banen leiden van uw verbouwing. Dankzij scherpe onderhandelingen met aannemers bent u gegarandeerd van de hoogst denkbare kwaliteit, terwijl u de ingeschakelde architect direct terugverdient. In het eerste gesprek kunnen wij al aangeven wat de verbouwingsmogelijkheden zijn en delen wij onze ideeën om het meeste uit uw verbouwing te halen; vervolgens maken wij de schetsen en het ontwerp. Wij nemen u al het werk uit handen en verzorgen daarom tevens, indien van toepassing, de aanvraag van de omgevingsvergunning – voorheen bekend als bouwvergunning. Ook regelen wij onafhankelijk de aanbesteding bij potentiële aannemers en kunnen wij uw verbouwing begeleiden. De vervolgstappen binnen het verbouwingstraject lichten wij graag toe in een kennismakingsgesprek.

Elke stap in het traject wordt in nauw overleg met u gezet. Op die manier kunnen wij op de juiste momenten in het traject adviseren, bijvoorbeeld over de materiaalkeuze, duurzaamheid, toekomstbestendigheid en energieverbruik. Wij denken ook op de langere termijn met u mee, zodat u – indien gewenst – kunt profiteren van Optimaal Thuis Wonen. Zo hoeft u helemaal niet tegen een verbouwing op te zien, maar kunt u er juist van genieten: nu en in de toekomst. De Vree Architecten maakt van uw woning een droomhuis!

Architectenbureau Noord-Holland

De Vree Architechten. Alle Rechten Voorbehouden. | Renik Art & Design