Kangoeroe wonen

Over de kangoeroewoning

Een kangoeroewoning staat ook wel bekend als een meergeneratiewoning of tandemwoning. De kangoeroewoning combineert twee zelfstandige, met elkaar verbonden, woningen die toegankelijk zijn via een gedeelde entree. In deze constructie wonen kinderen, met hun gezin, in één van de twee woningen. Het kan om een reeds gebouwd groot huis gaan, die naar wens een toekomstbestendige verbouwing ondergaat. Tegenwoordig gaat het daarentegen telkens vaker om nieuwbouw; ouders kopen in dat geval samen met hun kinderen bouwgrond, om daar een kangoeroewoning op maat te verwezenlijken. De Vree Architecten ontwerpt en realiseert een oplossing voor families, die graag gezamenlijk een woning willen betrekken.

Wet- en regelgeving kangoeroewoning

De aanleiding voor de realisatie van een kangoeroewoning ligt niet altijd in de zorgbehoefte van ouders. Soms wordt deze oplossing uit een andere noodzaak geboren; denk aan kinderen die door het woningtekort in de eigen woonplaats geen geschikt huis kunnen vinden. Sommige kinderen geven er hoe dan ook de voorkeur aan om bij hun ouders te blijven wonen. In die gevallen moeten de bestaande gebouwen rond de ouderlijke woning worden aangepast naar woonruimtes. Dankzij nieuwe wet- en regelgeving is deze oplossing steeds vaker legaal te realiseren. De Vree Architecten bespreekt graag de mogelijkheden met u.

Kangoeroewoning op maat

Bij kangoeroewoningen wordt er naar gestreefd om twee zelfstandige wooneenheden te bouwen, die met elkaar verbonden zijn. Dit concept kan op verschillende manieren worden ingevuld; de gezinnen kunnen bijvoorbeeld naast elkaar, achter elkaar of onder elkaar wonen. Alle denkbare vormen zijn mogelijk. Het doel van een kangoeroewoning is om samen te wonen, met maximaal behoud van privacy. De Vree Architecten geeft op basis van jarenlange ervaring het advies over het type kangoeroewoning, dat het beste bij uw situatie past. Hierin wordt vooral gekeken naar uw gezamenlijke wensen, de mogelijkheden en de esthetische match, zoals bouwmassa, vorm en materialen. Uiteraard kunt u gedurende het hele proces rekenen op onze specialistische deskundigheid. Wij gaan zelfs nog een stapje verder: bij de verwezenlijking van een kangoeroewoning krijgt u immers te maken met juridische vraagstukken. Hoe regelt u bijvoorbeeld de financiering? En wat gebeurt er wanneer er één partij vertrekt? Bij deze en andere vragen begeleidt De Vree Architecten u, zodat u gegarandeerd bent van een advies op maat.Navigatie

» Optimaal thuiswonen
» Over ons
» Kangoeroe wonen
» Mantelzorg wonen
» Afspraak maken

Contact

Burg. Mooijstraat 20a,
1901 ET Castricum
T. 0251 65 16 85
M. 06 4212 59 74
info@optimaalthuiswonen.nl

Uw contactpersoon

Otto de Vree, Architect
Otto de Vree
Architect
De Vree Architechten. Alle Rechten Voorbehouden. | Renik Art & Design